Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


..egy kicsit másképp..

2011.02.17

Napjainkban a párkapcsolatokat minőségileg eléggé lealacsonyítottuk társadalmi szinten. Főleg a szingliség virágkora után, mely mára leáldozóban van tisztul le, hogy mit is hagyott maga után örökségül. Tömegével ismerik fel az emberek, hogy - mint a divatos dolgok legöbbje - egyáltalán nem biztos hogy pozitív hatást gyakorolt résztvevőire. A szingli élet jött, tarolt és múlik, de mi lesz ezután? Az emberek ismét párokba kívánnak rendeződni, illetve rendeződnének, ha nem volna mára már a legtöbb hölgy és úr csalódásoktól túlzsúfolt, hitét vesztett és megkeseredett. A fene nagy szabadság nem csak előnyökkel járt, de számos káros hatása is lett. Elsősorban azokra, akik úsztak az árral a mostani 30-40 közötti korosztályra, aztán "példamutatásukkal" már a 20-30-asokat is megfertőzték, de a 20 év alattiak sem maradtak ki a szórásból, így mára már alig maradt épp és egészséges párkapcsolat. Természetesen ennek nagyon sok oka van, nem egyedül és kizárólag a szingliség mint népbetegség, de ez egy elég hangzatos név arra, amire nem találjuk a megoldást. De mi is lehetne az?

A nők a férfiakat szidják, a féfiak a nőket. Mert míg ezen az oldalon onnan nézve mind könnyűvérű, a másik fél meg hódító gyalázó lett innen nézve. Annak hogy idáig jutott a hozzáállás számos összetevője van, de ezek közül én egyet szeretnék kiemelni, mert ebben talán, talán megtalálhatnánk a megoldást, de mindenképpen gondolatébresztőnek jó lehet számunkra.

A férfiak manapság nem "vadásznak", nem küzdenek, nem harcolnak egy nőért. A nők panaszkodnak hogy ezek a mai pasasok semmit nem tesznek meg értük. Lassan már mi nyitjuk ki az ajtót a férfi előtt ha bemegyünk valahová, nyugodtan fizethetünk mi az étteremben is (mondjuk ez a gazdasági élet torzulásából is fakad), az se baj ha mi veszünk ajándékot, vagy felküszöntjük a másikat születésnapján és Ő minket nem. Nem zavarja Őket egy cseppet sem. A féfinak persze az roppant mód kényelmes helyzet, hogy a nők "versengenek" értük, ha az egyik elmegy mert nem tett meg érte eleget vagy épp semmit se, sebaj jön a következő!! Mert mindig jön!! És nem elég semmi egy se, száz se. Semennyi sem oltja a szomjukat, mind kéne de egyet sem értékelnek igazán, egy se maradjon a nyakukon! Aztán ott a női oldal, ahol kapaszkodni kell és törtetni, hogy legyen csak egy aki értékel, dehát egyik sem tesz / csinál semmit amiből ez kiderülhetne. Miért is tenné? Nincs rászorulva....

Igen hölgyek hozzászoktattuk a féfiakat, hogy tálcán kínáljuk fel magunkat. Nincs mit szépíteni ezen. Kapkodunk utánuk két kézzel, sírunk, kérlelünk, aztán jól hoppon maradunk. Miért? Mert ez nem a mi dolgunk volna! Nem nekünk kell megszerezni a partnert, hanem fordítva. DE! Azért mind amellett hogy magunkra vállaljuk a felelősség terhét lássuk azt is, hogy a féfiak hol hibáznak!?

Nem csak mi nők alacsonyítjuk le magunkat arra a szintre, hogy futunk egy fiú után, de Ők is saját magukat minősítik azáltal, hogy szinte bárkit beengednek az ágyukba, aki jönni akar. Miért gondolják azt, hogy csak egy nőnek kell / kellene válogatósnak lennie, hogy csak egy nő legyen igényes a partnerére? Ha egy hölgy bárkivel lefekszik, azt tudjuk hogy hívja a hétköznapi nyelvezet. Ha ugyanezt egy férfi, akkor az már hős számba megy. Ez régen is így volt, de mára már abnormális méreteket ölt. Pedig ha jobban belegondolunk valahol itt van a kutya elásva. Ha ezen a ponton a visszájára tudnánk fordítani a dolgok menetét, ha a férfiak elkezdenének végre válogatósak lenni, minőségi kapcsolatra fektetni a hangsúlyt a menyiségi helyett, akkor a nők is újra jobban megbecsülnék magukat. Hiszen ha a férfi értékeli a nőt mint olyat, akkor szeretve és védve érzi magát a másik oldalról. Persze a férfiak azt mondják dehát mind OLYAN, közben hozzáteszik: egy-két kivétellel. Akkor miért áll szóba az OLYANNAL, miért nem a kivételt keresi? Ezek szerint saját magát is ODA sorolja, zsák a foltját szokták mondani.

Ha a nő tisztelve érzi magát már nem kell kapkodnia, kapaszkodnia, futnia, hogy valakit kaphasson, mert tudja hogy Őt kiválasztják a sok közül, Ő valamiért különleges a másik szemében. Ha ilyennek gondolja magát akkor úgy érzi Ő sem adhatja alább a minőségi, mély érzéki, szenvedélyes, tartalmas párkapcsolatnál. Így szépen helyre állna a rend. Ez volna az igazi kihívás mindenki számára. Az a fajta rend amikor a nő különlegesnek számított, a férfi tudta ezt, ezért hódolt a kegyeiért. Cserébe a  nő személyes varázsával ajándékozta meg Őt és belső tündöklő fényével (melyet a féfri mellett tud előhozni magából) valóban a mennyekbe repíti a szeretett társát, így kölcsönösen kiegészítve egymást megteremthetik A TÁRSKAPCSOLATOT,  a mostanság gyakori felszínes  kapcsolattípus helyett.

Én minden hímnemű drága léleknek csak azt tudom javasolni, hogy rázza meg magát és ne érje be ilyen-olyan futó kalandokkal, akikenk a nevére sem fog emlékezni pár hét/hónap múlva! Legyen bennetek újból tartás, féfrias erő, határozottság, méltóság, kereessétek s harcoljatok azért az egy nőért, akiért érdemes!

Mert érdemes. :-) Bőségesen megtérül a "fáradozásotok" számotokra hosszú távon, csak ne adjátok alább! Becsüljétek meg magatokat, vegyétek vissza a titeket megillető hős szerepét, hogy újból mi is becsülhessünk Titeket és ezen keresztül saját magunkat! Mind emberek vagyunk, nem prédák! Kell Nekünk a férfi akire felnézhetünk, aki oltalmaz, védelmez és szeret bennünket, mert így kerek a világ.....:-)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Andinak

(Csilla, 2011.03.02 10:07)

Jó tudni, hogy van aki egyet ért a gondolataimmal, de nem azért hogy az ego-mat növelje, egyszerűen csak egy régi eszmét kéne visszahozni egyensúlyi állapotába az új kor szellemében és minél többen érezzük ezt, talán annál hamarabb elindul a folyamat. A gondolkodásmód váltás a megoldás, de ez sem megy egyoldalúan....

nagyon egyet értek

(Andi, 2011.03.01 23:20)

Valóban mindkét oldalon, a férfiakon és a nőkön is múlik, de én még mindig hiszek ebben! Csakhogy Téged idézzelek Csilla: mert kell nekünk a Férfi, akire felnézhetünk, aki oltalmaz, védelmez és szeret bennünket, mert így kerek a világ... :-)"

válasz..

(Csilla, 2011.02.24 11:16)

Hm....hát ez is egy kialakult vélemény. Szomorú hogy így gondolod, de biztosan megvan az oka. Tudod én pont arról írtam, hogy miért nem azt a kevés kivételt keresitek, aki megérdemli a figyelmet? Miért pazaroljátok magatokat és az időtőket? Ezzel a hozzáállással nem jutunk sehova. Se a férfiak, se a nők szintjén.
De persze Te tudod, ha Neked így jó, akkor Nekem is......:-)))
Sok sikert a párkapcsolatok és a boldogság terén!

Budapest

(Waxelbaum Swetozál, 2011.02.24 10:47)

Mint ffi nem tudom tisztelni a ma nőjét,ez a 14-40 egynéhány évesig vonatkozik./ Vannak kevés kivételek ! / Tulajdon képen a felsorolt korosztály nem felel meg nőnek,anyának,feleségnek de megfelel numerának.Csak csettintenem kell és lány vagy asszony ugrik az ágyba.Csak erre jók.A felsorolt korosztályt letiltanám a férjhez meneteltől és különösen a szüléstől.A ribi csak ribit tud szülni.35194