Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Néhány apróság, ami segíthet hogy jól legyél....

2011.01.31

Összegyűjtöttem pár apróságot, egy-egy fél mondat talán ami ha az ember kezd csüggedni, akár jól  is jöhet. Azokat gondoltam át, amiket én szoktam előszedni aranytartalékként amikor észre veszem, hogy elindul a hangulatom lefelé, még időben igyekszem nyakon csípni. Mert kevés olyan ember van aki mindig csak vidám és jókedélyű és akármennyire próbáljuk is fent tartani magunkat a zűrzavaros világrengetegben, időnként szükségünk lehet egy-egy kapaszkodóra.

Amikor kissé zavartnak érzem magam, amikor olyan gondolatok kavarognak a fejemben ami azzal kapcsolatos hogy milyen ember is vagyok én, mennyit is érek, mihez képest vagyok ilyen vagy olyan, vagy amolyan, ezek a tipikus címkézések, vagy a sikerülni fog-e nekem valami, elég jó vagyok-e  hozzá, stb......na amikor ezen kapom magam egyszerűen csak felteszem magamnak a  kérdést: Ki vagyok én? Válaszom pedig: Az vagyok, aki van. Aki létezik. Vagyok, Aki Vagyok. (Temészetesen nem én találtam ki, csak alkalmazom, de ajánlom másnak is! Ezt a kijelentést pedig jó mélyen átérzem, hagyom hogy hasson és szokott is. Mindig megnyugszom attól, hogy nem minősítem magam, csak vagyok és kész)

 

Amikor azon kapom magam, hogy valamit görcsösen akarok, akkor pedig az elfogadást gyakorlom oly módon, hogy rábízom magam az élet nagyszerűségére. Valahogy így:

MOST így van, ez a helyzet és ez így is van jól. Minden úgy alakul, ahogy annak alakulnia kell a megfelelő időben a megfelelő helyen. (rábízom magam a magasabb tudatra)

 

Ha bármilyen negativitást tapasztalsz magadon belül, akkor hunyd be egy pillanatra a szemed és egy nagy lélegzetvétellel figyelmedet fordítsd befelé és érezd a testedben az életet, különösen a kilégzés és a következő belégzés közötti kis szünetet figyeld meg. Nagy segítség ez is, az Új Föld c. könyvben olvasható róla részletesen. Ha jól csinálod, szabály szerűen érzed ahogy lüktet az élet benned. Ez is segít békességet hozni nagy rohanás közepette, no meg egy kis belső testtudatosságot.

 

Ami pedig nem gyors, de igen hatásos segítség az a gyertyagyújtás, a megtisztulás és az elcsendesülés technikája. Nem csak az gyújthat gyertyát aki díszvacsorázik, vagy meditál, vagy szerelemre készül, bár ezekhez nagyon szép kiegészítő, de bármikor akár este egy nehéz nap után nyugodtan égessünk egyet magunknak. Csak úgy, hogy jó közérzetünk legyen. Vagy csupán jó érzésünk ha belépünk a szobába. Még tévézés mellé is lehet, hogy szemünk sarkából érzékeljük azt. Le lehet oltani akár minden más világítást, három-négy gyertyát égetni, nem kell még lágy vagy meditatív zene sem, de ha jól esik kössük össze, egyszerűen csak a meghittség a bensőségesség megteremtése legyen a cél. A befelé figyelés még akkor is, ha az csak pár percig tart, de egy nap se feledkezzünk meg saját magunkkal foglalkozni, törődni, mert ha mi nem figyelünk oda Ránk, akkor mástól ezt hogyan is várhatnánk, nem igaz? :-)

Újdonság

Kívánságok, vágyak teljesülésére én azt a mondatot szoktam használni, hogy: Legyen minden úgy ahogy azt én szeretném, ahogy nekem a lehető legjobb, vagy még annál is jobb mint amit el tudok képzelni! Nagyon fontos dolog az is, hogy mindig legyünk hálásak az életünkben már jelen lévő dolgokért, legyünk hálásak az ezt követőkért úgy, hogy közben pontosan tudjuk min szeretnénk változtatni, mi az ami már többé nem szolgál minket, ezt pedig legyünk képesek szeretettel elengedni. Vagy javulni fog a helyzet, vagy "elhagy" bennünket, de ha nem engedjük akkor az élet elveszi akár akarjuk, akár nem. Tehát jobb ha magunknak /és másoknak is/ a lehető legjobbat kívánjunk.

Amikor az energiaszinted csökken, napi rutin rohanás, egy megpróbáló feladat következik és tartasz tőle, az önbizalmadatt vette egy helyzet váratlan negatív fordulata,  stb., akkor én úgy szoktam menet közben - ha nincs túl sok időm megnyugodni, lepihenni, feltöltődni valahogy - töltekezni, hogy gondolatban egyszerűen átölelem magamat. Végtelenül egyszerű a gyakorlat, nem megy ki másra a játék, minthogy szeressük magunkat. A szeretet pedig növeli az energiaszintedet. Dícsérd magad, légy szelid, kedves magadhoz (semmiképp se szidó, korholó, bántó), örülj magadnak bármilyen formában, ahogy Neked jól esik. Valahogy úgy ahogy a szüleid szeretnek Téged, úgy szeresd magad. Ettől hamar új erőre kapsz, próbáld csak ki!!!

Szeretettel ajánlom mindenkinek, Nekem jó szolgálatot tettek. Amint eszembe jut több is, kiegészítem az írást, illetve ha valakinek van hasonló gyors technikája mindennapi használatra, hozzászólásként várom.

Csilla :-)

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Clarissnak

(Csilla, 2011.02.21 13:19)

Örülök hogy tetszett és azt is hogy nem egyedül gyakorlom!!!:-))Köszönöm a dícséretet, mindig új erőt ad ahhoz hogy talán, talán érdemes....mindenkinek szüksége van bátorításra, visszajelzésre hogy amit csinál az hasznos. :-))Mégegyszer köszönöm!!!
Szeretettel: Csilla

clariss@freemail.hu

(Clariss, 2011.02.21 10:52)

Jó volt olvasni ezt az írást, akkor is, ha ezeket a technikákat ismerem, gyakorlom. Egyszerűen, szépen , szeretettel fogalmaztad meg.
Köszi: Clariss